Ako ste se zasitili brownieja, okrenite ploču i napravite sezonsku varijantu blondies! Priprema će vam oduzeti samo 20 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica.

Blondies možete narezati na 16 manjih komada, podijeliti u vrećice sa zatvaračem i zamrznuti na tri mjeseca.

Blondies s jabukama

Sastojci:

2 srednje velike jabuke
2 žlice javorovog sirupa
230 g maslaca
300 g glatkog brašna
1 ½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
1 žličica cimeta
¼ žličice muškatnog oraščića
300 g smeđeg šećera
2 jaja (L)
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Maslac otopite na laganoj vatri pa miješajte sve dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Ostavite ga sa strane da se malo ohladi. Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice, dodajte javorov sirup i prstohvat cimeta pa kratko prodinstajte kako bi omekšale. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli, muškatnim oraščićem i ostatkom cimeta. U drugoj posudi izmiksajte rastopljeni smeđi maslac sa šećerom, jajima i ekstraktom vanilije pa drvenom žlicom umiješajte preostale sastojke.

Prebacite smjesu u dublji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Pecite blondies otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Čačkalicom provjerite jesu li gotovi, izvadite ih pa pustite da se u potpunosti ohlade na rešetci.