Poznato je da Jelena Đoković, supruga proslavljenog tenisača Novaka Đokovića, u prehrani ne koristi šećer, ali to ne znači da sebi i svojoj obitelji uskraćuje slatkiše. Uglavnom priprema sirove i veganske slastice, a ovaj recept sadrži kakao pa vjerujemo da će zadovoljiti ukuse i najvećih ljubitelja slatkog.
Sastojci:
- 200 g kakao maslac
- 2 žlice kokosovo ulje
- 150 g kakao
- 3 žlice javorov sirup
- 1 žličica lecitin
- prstohvat soli
- kokosovo ili bademovo mlijeko
Sastojci za bijelu kremu:
- 100 g kakao maslac
- 1 žlica kokosovo ulje
- 3 žlice javorov sirup
- 1 žličica lecitin
Priprema:
Otopite kakao maslac i ulje, pa dodajte sve preostale sastojke. Dobivenu smjesu podijelite na dva dijela pa u jedan dodajte nekoliko žlica kokosovog ili bademovog mlijeka. Dobro promiješajte.
Za bijelu kremu otopite maslac i ulje, dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Sada imate tri zdjele s tri različita tijesta.
Pustite da se malo ohlade i stvrdnu, pa od svake smjese stavljajte po žlicu u kalupe za muffine, da se pomiješaju. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice