Domaće vino od grožđa, posebice ako imate domaće grožđe nije teško pripremiti, ali treba više vremena. Od 100 kg grožđa dobije se oko 40 litara vina.
Grožđe koje ćete koristiti za vino mora biti slatko i ne smije biti trulo. Ako nemate stroj za gnječenje grožđa, odvojite bobice od peteljke i stavite ih u lonac i izgnječite čašom ili nekim drugim predmetom.
Shutterstock
Ostavite u loncu 24 sata, nakon toga će nastasti mošt (slatko vino) i tada ga pretočite u bačvu. U njoj stoji 21 dan ili 3 tjedna kada traje proces fermentacije. Nakon 3 tjedna vino je 90% prekuhano i tada ga pretočite u drugu bačvu u kojoj bi trebalo biti zraka. U toj drugoj bačvi bi trebalo bi odležati još 3 tjedna.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice