Mekani i mirisni medenjaci idealni su kolačići za blagdane. U nastavku pogledajte recept za medenjake s čokoladom.
Sastojci:
1/2 kg meda
100 ml ulja
10 dag šećera
70 dag brašna
30 dag badema
3 dag čokolade
korica limuna
cimet
1 vanilin-šećer
Priprema:
U lonac stavite med, ulje i šećer i otopite na laganoj vatri. Maknite lonac s vatre i umiješajte postepeno brašno, pržene i izrezane bademe, omekšanu čokoladu, limunovu koricu, cimet i vanilin-šećer.
Napravite tijesto, izvadite ga iz lonca i ostavite da se ohladi. Ohlađeno tijesto razvaljajte, režite oblike po želji i stavite na namazan lim za pečenje. Peći oko 25 minuta na 220 stupnjeva.
izvor: sjeverni.info
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice