Dolaskom jeseni sve miriše na kuhane i pečene kestene. Ovaj jesenski šumski plod možete koristiti i za pripremu raznih delicija, od slatkog - kesten pirea, kolača, rolade, torte do slanih jela - juhe ili variva, ali i likera.

Recept smo pronašli na YouTube kanalu Cookist Wow.

Napravite najkremastiji kesten pire od samo nekoliko sastojaka

Sastojci:

  • 700 ml konjaka
  • 700 g kestena
  • 350 ml vode
  • 350 g šećera

Priprema:

Skuhajte kesten i ogulite ga. Podijelite ih na dva dijela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i prelijte konjakom, pa ostavite da se mariniraju. U loncu zakuhajte vodu, dodajte drugu polovicu kestena i pustite da kuhaju 5 minuta. Procijedite ih i izblendajte. Vodu nemojte baciti, već u nju uspite šećer i promiješajte.

Dodajte kesten pire i ponovno promiješati. Ostavite smjesu da se ohladi. Dodajte pire u staklenku s kestenima i konjakom. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji 40 dana. Procijedite tekućinu, pa je ulijte u steriliziranu bocu.

Postupak pogledajte u videu: