Dolaskom jeseni sve miriše na kuhane i pečene kestene. Ovaj jesenski šumski plod možete koristiti i za pripremu raznih delicija, od slatkog - kesten pirea, kolača, rolade, torte do slanih jela - juhe ili variva, ali i likera.
Recept smo pronašli na YouTube kanalu Cookist Wow.
Sastojci:
- 700 ml konjaka
- 700 g kestena
- 350 ml vode
- 350 g šećera
Priprema:
Skuhajte kesten i ogulite ga. Podijelite ih na dva dijela, pa jednu polovinu stavite u staklenu teglu i prelijte konjakom, pa ostavite da se mariniraju. U loncu zakuhajte vodu, dodajte drugu polovicu kestena i pustite da kuhaju 5 minuta. Procijedite ih i izblendajte. Vodu nemojte baciti, već u nju uspite šećer i promiješajte.
Dodajte kesten pire i ponovno promiješati. Ostavite smjesu da se ohladi. Dodajte pire u staklenku s kestenima i konjakom. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji 40 dana. Procijedite tekućinu, pa je ulijte u steriliziranu bocu.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice