Prije nekoliko godina TasteAtlas proglasio je ovu tortu najboljom na svijetu! Argentinska čokotorta sastoji se od slojeva keksa s finim nadjevom od mliječnog karamela i krem sira. Karamelizirano mlijeko, odnosno dulce de leche možete kupiti gotovo, a možete ga napraviti sami kuhanjem mlijeka i šećera. Samo za to će vam trebati više vremena, brže je kuhati kondenzirano mlijeko, a ako koristite kupovni dulce de leche, nadjev za ovu tortu gotov je za pet minuta.
Za cijelu tortu treba oko 15 minuta. Najteži dio je čekanje da se ohladi, ali ako je pripremite navečer, idući dan imat ćete savršen desert.
Sastojci:
- 500 g kakao keksa
- 650 g krem sira
- 650 g dulce de leche (mliječni karamel)
- 1 žličica instant kave
- 1 šalica mlijeka
- 50 g čokolade
Priprema:
Pomiješajte karamel kremu i krem sir i dobro promiješajte. Malo nadjeva ostavite sa strane za ukras. Zagrijte mlijeko pa ulijte kavu i promiješajte. Kekse umočite u kavu i posložite u tepsiju. Prelijte kremom, pa sljedeći red keksa i tako dok ne dobijete pet kora. Zadnji sloj je keks. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Kolač izvadite iz kalupa i namažite nadjevom koji ste ostavili sa strane te pospite ribanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice