Bundeva je namirnica koju s razlogom nazivaju kraljicom jeseni. Može se pripremati u slanoj i slatkoj varijanti, a omiljena je u mnogim svjetskim kuhinjama. Osim bogatog okusa, ovo povrće zdravo je i zbog svoje nutritivne vrijednosti jer je bogato antioksidansima, beta-karotenom koji se u tijelu pretvara u vitamin A, zatim vitamin C, vlakna...
Osim pečene, u juhi i u kolačima, odlična je i u napitcima.
U nastavku pogledajte recept za aromatični smoothie s bundevom, bananom i kokosom.
Sastojci:
- 1 šalica pečene bundeve
- 3 banane
- 3 šalice kokosovog mlijeka
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- pola žličice cimeta
- šlag za ukras
Priprema:
Bundevu prvo ispecite u pećnici. Zatim u blender uspite šalicu pečene bundeve, mlijeko, med, kokosovo ulje, cimericu i bananu. Mutiti dok se sastojci dobro ne sjedine. Ulijte u čaše i na vrh stavite šlag.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice