Počela je sezona omiljenih jesenskih plodova - kestena, a jedna od najpopularnijih deserata na žlicu je kesten pire. Odlično paše uz šlag, ali i kao sastojak za torte ili kolače. Saznajte kako ga pripremiti.
Sastojci:
- 1 kg kestena
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 žličice ruma
Priprema:
Kestene skuhajte u vodi i ogulite te ih sameljite. Ulijte mlijeko, dodajte šećer i rum i kuhajte dok kesteni ne upiju mlijeko i sve se miješajući sjedini. Ako vam se čini da je smjesa pregusta dodajte još mlijeka, a ako je prerijetka još malo kuhajte. Kad su kesteni upili mlijeko i stvorila se gusta smjesa, propasirajte je kroz stroj za mljevenje mesa i napravite rezance. Ako ne želite rezance, smjesu umutite mikserom da dobijete jednoličnu smjesu. Ukrasite šlagom i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice