Giada De Laurentiis, talijanska kuharica popularna na društvenim mrežama, podijelila je vrlo jednostavan recept za najpoznatiji talijanski kolač s kavom. U kavu espresso dodaje rum pa okus postaje još neodoljiviji.
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 3 žlice šećera
- 450 g mascarpone sira
- 1-1,5 šalica ohlađenog espressa
- 2 žličice ruma
- 24 piškota
- 60 g crne čokolade
Priprema:
U većoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer oko 5 minuta, dok smjesa ne postane gusta i blijedo žuta. Dodajte mascarpone sir i jednu žlicu espressa, pa ponovno promiješajte. Ostatak espressa pomiješajte s rumom, pa umočite piškote. Polovicu keksa slagati na dno posude širine oko 20cm i dubine 5cm (po potrebi piškote izlomiti). Na vrh rasporedite polovinu nadjeva za tiramisu i zagladite.
Rasporedite ostatak natopljenih piškota, zatim dodajte ostatak nadjeva i poravnajte. Stavite tiramisu u hladnjak na najmanje 2 sata da se stegne. Naribajte crnu čokoladu i pospite po tiramisu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice