Giada De Laurentiis, talijanska kuharica popularna na društvenim mrežama, podijelila je vrlo jednostavan recept za najpoznatiji talijanski kolač s kavom. U kavu espresso dodaje rum pa okus postaje još neodoljiviji.

Tiramisu na drugačiji način: Top 5 recepata za najpopularniji talijanski desert

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 3 žlice šećera
  • 450 g mascarpone sira
  • 1-1,5 šalica ohlađenog espressa
  • 2 žličice ruma
  • 24 piškota
  • 60 g crne čokolade

Priprema:

U većoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer oko 5 minuta, dok smjesa ne postane gusta i blijedo žuta. Dodajte mascarpone sir i jednu žlicu espressa, pa ponovno promiješajte. Ostatak espressa pomiješajte s rumom, pa umočite piškote. Polovicu keksa slagati na dno posude širine oko 20cm i dubine 5cm (po potrebi piškote izlomiti). Na vrh rasporedite polovinu nadjeva za tiramisu i zagladite.

Rasporedite ostatak natopljenih piškota, zatim dodajte ostatak nadjeva i poravnajte. Stavite tiramisu u hladnjak na najmanje 2 sata da se stegne. Naribajte crnu čokoladu i pospite po tiramisu.