Popularni cheesecake, odnosno torta od sira jednostavan i ukusan kolač praktičan kad nemamo puno vremena za desert. Može se pripremiti od podloge od keksa koja se ne peče pa je brzo gotov. Na kremu od sira najčešće se dodajte šumsko voće, ali možete kombinirati voće po želji. Ovaj put vam predlažemo naranče, a ova kremasta poslastica osvježavaju je zimski desert.

Sastojci

15 kom digestivnog keksa od žitarica
6 žlica maslaca
400 g krem ​​sira
naribana kora 3 naranče
200 g sira mascarpone 
100 g šećera
3 žlice mlijeka
180 ml vrhnja za šlag

Recept za tortu od sira s narančom

12:01
Korak 1

Izmrvite keks za podlogu

Izmrvite keks, stavite ga u plastičnu vrećicu za hranu i zdrobite drvenom kuhačom. Stavite kekse u zdjelu i umiješajte otopljeni maslac pa smjesu stavite u kalup i stražnjom stranom žlice ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup da napravite podlogu. Kalup staviti u hladnjak da se stegne, kako bi dobili podlogu.

12:04
Korak 2

Napravite kremu

U zdjelu stavite krem ​​sir, narančinu koricu, mascarpone, šećer i mlijeko te dobro promiješajte drvenom kuhačom. Šlag stavite u čistu zdjelu i tucite dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte smjesi od naranče i dobro promiješajte.

12:06
Korak 3

Izlijte nadjev na podlogu

Izvadite kalup iz hladnjaka, nadjev izlijte preko podloge od keksa i ravnomjerno rasporedite. Ukrasite kriškama naranče i vratite u hladnjak do posluživanja (najmanje 4 sata ili preko noći).