Japanci cheesecake pripremaju vrlo jednostavno, a dovoljno vam je samo tri sastojka - jaja, krem sir i bijela čokolada. Možete ga ukrasiti šećerom u prahu i dodati omiljeno voće.

Sastojci:

3 jaja

120 g bijele čokolade

120 g krem ​​sira

Recept za japanski cheesecake od 3 sastojka
Shutterstock 

Priprema:

Bijelu čokoladu otopite na pari pa joj dodajte krem ​​sir i promiješajte. Zatim smjesu maknite s pare i dodajte joj tri žumanjka.

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa trećinu dodajte u smjesu čokolade i sira. Pažljivo i nježno promiješajte pa dodajte drugu trećinu i ponovite. Isto napravite i s preostalim bjelanjcima.

Kalup obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smjesu. Kalupom lupnite par puta po stolu da izbacite mjehuriće zraka iz smjese, a zatim ga stavite u dublju tepsiju u kojoj je vruća voda.

Pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta, zatim smanjite na 160 stupnjeva i pecite još 15 minuta.

Kada je kolač gotov, ugasite pećnicu, ali ostavite kolač unutra još 15 minuta. Ohladite, posipajte šećerom u prahu, a možete dodati i voće.

Postupak pripreme pogledajte u videu: