Kolači i torte bez pečenja najbolji su izbor kad nemamo puno vremena, a često su blagdani upravo takvi. Nakon svih jela koja pripremimo, najmanje vremena nam ostane za desert. Zbog toga smo vam skupili 5 torti za koje ne morate paliti pećnicu, brzo se pripremaju, a okus je fenomenalan, kao i izgled.
1. Napoleon torta
Sastojci:
250 g slanih krekera
600 ml mlijeka
3 jaja
180 g šećera
70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
180 g maslaca
20 g vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesa treba biti glatka. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje. Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding.
Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom. Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom. U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom. Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve. Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći. Ukrasite mljevenim krekerima.
2. Banana torta
Sastojci:
150 g keksa
1/2 l mlijeka
3 velike banane
2 pudinga od vanilije
3 žlice šećera
100 g maslaca
200 g vrhnja za šlag
Priprema:
U mlijeko dodajte šećer i puding pa prokuhajte. Maknite s vatre i u vrući puding dodajte maslac. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. U vrući puding dodajte izmljevene kekse. Stavite u tepsiju koju ste malo namazali maslacem. Banane prepolovite po dužini i rasporedite po pudingu. Ostavite da se ohladi pa ukrasite šlagom.
3. Pijesak torta
Sastojci:
1 litra mlijeka
4 pudinga od vanilije
300 g šećera
250 g margarina
200 g mljevenog keksa
200 g kokosa
200 g mljevenih oraha
šlag za ukras
Priprema:
Skuhajte 4 pudinga od vanilije, ali ne po uputama na vrećici već u 1l mlijeka. Puding ohladite i dodajte margarin pjenasto umućen sa šećerom.
Smjesu podijelite na tri dijela. U jedan dio dodajte kokosovo brašno, u drugi mljevene orahe, a u treći mljeveni keks. Dodajte dovoljno sastojaka da puding bude dovoljno čvrst za mazanje.
U kalup za tortu prvo stavite nadjev od keksa, zatim od kokosa i na kraju orahe. Po želji tortu ukrasite šlagom i ostavite u hladnjaku da se stegne.
4. Keks torta s kavom
Sastojci:
500 g keksa
8 jaja
250 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
250 g šećera u prahu
1/2 l kuhane turske kave
50 ml mlijeka
Priprema:
250 g maslaca izmiksajte s 250 g šećera u prahu, dodajte 8 žumanjaka. U šećer, maslac i jaja dodajte 200 g otopljene čokolade za kuhanje. Kada ste sve dobro sjedini, dodajte šlag i sve sastojke dobro promiješajte.
5. Torta Bijeli anđeo
Sastojci:
1 pakiranje kora za rozen tortu
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
250 g margarina
15 žlica šećera
400 ml gazirane mineralne vode
200 g bijele čokolade
500 g šlaga
200 g kiselog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
Priprema:
U mlijeko stavite šećer i puding od vanilije i miješajte dok se ne zgusne, pa kad zavri ostavite da se ohladi.
Pomiješajte margarin i šećer u prahu, a u drugoj posudi 300 g šlaga s 200 ml gazirane vode. U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro umiješajte da nema grudica. Zatim dodajte šlag miješajući pjenjačom, zatim vrhnje i na kraju otopljenu bijelu čokoladu. Namažite koru i ukrasite je s 200 g šlaga umućenog u preostalu gaziranu vodu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice