U Americi pita nije isto što i pita na području Balkana. Naime, kod njih se izraz "pie" odnosi na prhko tijesto, a pita izgleda više kao tart, dok se kod nas radi od vučenog tijesta. Najpoznatija američka pita je pita od jabuka s poznatom rešetkom od tijesta, a toliko je omiljena da se čak dva puta godišnje obilježava dan pite. 23. siječnja pita slavi svoj dan, a ovaj put donosimo vam zanimljiv recept za takozvanu Impossible pitu. 

U našem slobodnom prijevodu "nemoguća pita", jedna je od najjednostavnijih slastica koje ćete ikad napraviti. Priprema se u samo jednoj posudi, sastojci se izmiksaju i promiješaju i smjesa se izlije u tepsiju i pečena je za manje od sat vremena.

Ovaj kolač zahvalan je i za eksperimentiranje s dodacima, u ovom receptu dodaje se kokos, ali ako ga ne volite, možete ga izostaviti. Ljeti možete dodati limunov sok i dobit ćete odličan osvježavajući kolač, a zimi spojite naribanu koricu i sok naranče s muškatnim oraščićem. 

Po želji možete dodati i jabuke ili neko drugo voće. Također, muškatni oraščić nije obavezan, ali daje fini okus kolaču.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 3/4 šalice šećera
  • 4 žlice maslaca
  • 1/2 šalice brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 šalica naribanog kokosa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića

Recept za nemoguću pitu

10:27
Korak 1

Izmiksajte

Jaja, šećer, maslac i vaniliju izmiksajte. Dodajte muškatni oraščić, brašno i mlijeko pa još izmiksajte. 

10:30
Korak 2

Umiješajte

Pjenjačom umiješajte kokos.

Recept za američku nemoguću pitu s kokosom koja uspijeva svima
Shutterstock 

10:30
Korak 3

Pecite

Namastite tepsiju ili obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 55 minuta. Čačkalicom provjerite je li gotova pa izvadite da se ohladi. Režite tek kada se potpuno ohladi.