Ako imate zalihu jagoda, malina, borovnica ili kupina (ili sve navedeno), iskoristite ih za pripremu osvježavajućeg sladoleda. Dobra je vijest da vam neće trebati aparat za sladoled, već samo malo mjesta u zamrzivaču.
Krivci za kremoznost su slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko, koje možete nabaviti u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini. U slast!
Brzinski sladoled od šumskog voća
Sastojci:
sok i korica polovice limuna
450 g šumskog voća
400 g kondenziranog mlijeka
600 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Izradite gnječilicom šumsko voće pa ga, po potrebi, procijedite kako bi uklonili koštice. Pomiješajte ga sa sokom i koricom limuna pa ulijte i kondenzirano mlijeko. U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu voća i kondenziranog mlijeka.
Prelijte u veću posudu s poklopcem pa stavite u zamrzivač na barem četiri sata.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice