Toffifee torta je desert kao stvoren za ljubitelje lješnjaka, karamele i čokolade i za sve one koji obožavaju ovu čokoladicu, a za tortu će vam trebati nešto manje od sat vremena i svega nekoliko sastojaka.

Ovaj desert kombinira čokoladu, lješnjake, karamelu i nezaobilazne Toffifee čokoladice kako bi stvorio idealan Toffifee okus, a sigurne smo da će oduševiti i vas i sve vaše ukućane. A evo i recepta...

Sastojci:

120 g bijelog šećera
5 većih jaja
170 g brašna
0.5 žličice praška za pecivo
0.5 žličice soli
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 žlice kakaa u prahu
120 g krem sira
2 pakiranja Toffifee čokoladica
50 g prženih lješnjaka

Priprema:

Pripremi biskvit - odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka napravite snijeg te dodaj malo soli. Žumanjke sa šećerom miksajte oko 5 minuta dok ne postanu kremasti i zatim dodajte u bjelanjke.

U zdjelu s jajima dodajte brašno s praškom za pecivo i pažljivo umiješajte. Smjesu ulijte u prethodno podmazan kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 18 minuta na 190 stupnjeva. Biskvit izvadite na rešetku i ostavite da se ohladi.

Pripremite glazuru tako što ćete izmiksati maslac, dodati šećer u prahu i kakao prah i sve to dobro promiješati. Zatim dodajte krem sir i sve skupa dobro izmiksajte.

Nasjeckajte jedno pakiranje Toffifeea na sitne komadiće, pomiješajte s prženim lješnjacima i umiješajte u kremu, kojom ćete zatim premazati biskvit. Drugo pakiranje Toffifeea stavite na tortu kao ukras i po želji prelijte kupovnim preljevom od čokolade i karamele.

izvor: žena.hr