Ekler torta vrlo je brz i jedostavan desert bez pečenja. Desert svojim okusom jako podsjeća na eklere zato i nosi ime ekler torta. Najbolje ga je napraviti dan prije kako bi se svi sastojci proželi, a krema stisnula. U nastavku teksta možete pronaći video za detaljni opis recepta.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 50 g šećera
- 10 ml ekststrakta vanilije
- 100 g šlaga
- 400 g petit keksa
Glazura:
- 80 g šećera
- 15 g kakaa
- 20 ml mlijeka
- 50 g maslaca
Priprema:
Na dno vatroslavne posude stavite kekse. Mlijeko zagrijte na vatri sa šećerom, ekstraktom vanilije i pudingom. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom. Kada je puding gotov ostavite ga da se ohladi. Nakon što se ohladi umiješajte šlag u puding. Zatim pola smjese stavite na kekse, pa opet kekse, pa kremu i na kraju kekse. Za glazuru u lonac pomiješajte mlijeko, šećer i maslac, otopite i dodajte kakao. Prelijte preko keksa, ostavite da se ohladi u hladnjaku na 2 sata ili ostavite preko noći.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice