Ekler torta vrlo je brz i jedostavan desert bez pečenja. Desert svojim okusom jako podsjeća na eklere zato i nosi ime ekler torta. Najbolje ga je napraviti dan prije kako bi se svi sastojci proželi, a krema stisnula. U nastavku teksta možete pronaći video za detaljni opis recepta. 

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 50 g šećera
  • 10 ml ekststrakta vanilije
  • 100 g šlaga
  • 400 g petit keksa

Glazura: 

  • 80 g šećera
  • 15 g kakaa
  • 20 ml mlijeka
  • 50 g maslaca

Priprema:

Na dno vatroslavne posude stavite kekse. Mlijeko zagrijte na vatri sa šećerom, ekstraktom vanilije i pudingom. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom. Kada je puding gotov ostavite ga da se ohladi. Nakon što se ohladi umiješajte šlag u puding. Zatim pola smjese stavite na kekse, pa opet kekse, pa kremu i na kraju kekse. Za glazuru u lonac pomiješajte mlijeko, šećer i maslac, otopite i dodajte kakao. Prelijte preko keksa, ostavite da se ohladi u hladnjaku na 2 sata ili ostavite preko noći.