Panna cotta je klasični talijanski desert poznat po svojoj kremastoj teksturi i zavodljivoj slatkoći. Ovaj osvježavajući desert savršen je za tople dane kada želite nešto slatko, a jednostavno. U kombinaciji s grčkim jogurtom dobiva novu dimenziju, jogurt desertu daje blagu kiselkost i kremastu teksturu. Servirajte s medom i bobičastim voćem na vrhu.
Sastojci:
- 60 g vrhnje za šlag
- 1 žlica želatine
- 240 ml mlijeko
- 85 g med
- 1 mahuna vanilije
- prstohvat soli
- 500 g grčki jogurt
- kupine/maline
Priprema:
U posudi pomiješajte vrhnje i želatinu dok se ne sjedine. Ostavite da odstoji dok ne omekša. U međuvremenu, u posudi na srednjoj vatri kuhajte mlijeko, med, vaniliju i sol, miješajući dok se med ne otopi. Pustite da lagano kuha, a zatim maknite s vatre. Dodajte smjesu želatine i miješajte dok se ne otopi. Dodajte jogurt i miješajte dok se ne sjedini.
Podijelite smjesu od jogurta na 6 zdjelice i raspodijelite na lim za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak dok se ne ohladi i stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
Izvadite panna cotte, prelijte bobičastim voćem i malo meda.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice