Kako bi si skratili posao, tijesto napravite u multipraktiku. Potom ga oblikujte, nadjenite malinama i stavite u pećnicu. Obavezno poslužite s kuglicom sladoleda ili tučenim vrhnjem. U slast!

Recept za galette s malinama

Sastojci za tijesto:

150 g krem sira
6 žlica maslaca sobne temperature
180 g glatkog brašna

Sastojci za nadjev:

300 g svježih malina
2 žlice šećera
1 žličica gustina

Priprema:

Krem sir i maslac stavite u multipraktik i blendajte dok se ne sjedine. Dodaje brašno i blendajte dok se ne formira tijesto. Izvadite, oblikujte u disk, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manju posudu dodajte maline sa šećerom i gustinom, pa ih lagano zgnječite s vilicom. Lagano pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika dimenzija 35 x 20 centimetara. Razvaljano tijesto prebacite u lim obložen papirom za pečenje. Poslažite maline po sredini. Lagano savijte rubove tijesta prema središtu i naborajte ih.

Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta, dok tijesto lagano ne dobije boju. Prebacite na rešetku i pričekajte da se galeta ohladi. Narežite i poslužite uz kavu, sladoled ili tučeno vrhnje.