Kako bi si skratili posao, tijesto napravite u multipraktiku. Potom ga oblikujte, nadjenite malinama i stavite u pećnicu. Obavezno poslužite s kuglicom sladoleda ili tučenim vrhnjem. U slast!
Recept za galette s malinama
Sastojci za tijesto:
150 g krem sira
6 žlica maslaca sobne temperature
180 g glatkog brašna
Sastojci za nadjev:
300 g svježih malina
2 žlice šećera
1 žličica gustina
Priprema:
Krem sir i maslac stavite u multipraktik i blendajte dok se ne sjedine. Dodaje brašno i blendajte dok se ne formira tijesto. Izvadite, oblikujte u disk, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manju posudu dodajte maline sa šećerom i gustinom, pa ih lagano zgnječite s vilicom. Lagano pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika dimenzija 35 x 20 centimetara. Razvaljano tijesto prebacite u lim obložen papirom za pečenje. Poslažite maline po sredini. Lagano savijte rubove tijesta prema središtu i naborajte ih.
Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta, dok tijesto lagano ne dobije boju. Prebacite na rešetku i pričekajte da se galeta ohladi. Narežite i poslužite uz kavu, sladoled ili tučeno vrhnje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice