Muffini od cimeta su sočni i aromatični muffini umočeni u cimet šećer posip. Muffine možete poslužiti kao ugodan doručak ili lagani desert. Za pripremu deserta potrebno će vam biti samo pola sata.
Sastojci:
- 190 g brašna
- 100 g šećera
- 1,5 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 0,25 žličice muškatnog oraščića
- 5 žlica maslaca
- 1 jaje
- 120 ml mlijeka
Šećerni posip od cimeta:
- 70 g šećera
- žličica cimeta
- 3 žlice maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U tepsiju za muffine posložite kalupe za muffine od 12 komada. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i muškatni oraščiće. Dodajte toplo mlijeko, jaje i 5 žlica otopljenog maslaca i miksajte dok se ne sjedini, ali pazite nemoj previše miješati da ne nastanu grudice.
Žlicom podijelite smjesu u kalupe za muffine. Pecite oko 20 minuta. Za premaz u maloj posudi pomiješajte cimet i šećer, a u drugoj otopite maslac.
Tople vrhove muffina nakratko uočite u otopljeni maslac, a zatim u cimet šećer prah.
Izvori: Natasha's Kitchen
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice