Sezona je bobičastog voća, a maline su jedno od omiljenih bobica koje se koristi u slasticama. Napravite brzi kolač s voćnim želeom od malina i kreme koji podsjeća na cheesecake. Priprema je jednostavna i što je najbolje, brzo je gotov, a okus fenomenalan, ljetni, lagan, voćni i osvježavajuć.

Recept za kolač od malina

Sastojci:

8 jaja
8 žlica šećera
4 žlice mlijeka
3 kašike griza
6 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:

500 ml slatkog vrhnja
vrećica želatine
300 ml gustog jogurta
40 ml vode
100 g šećera u prahu

Za žele:

500 grama malina
4 žlice šećera
vrećica želatine

Brzi recept za kolač od malina
Shutterstock 

Priprema:

Bjelanjke dobro umutite sa šećerom pa dodajte žumanjke i nastavite mutiti. Postupno ulijevajte mlijeko dok se sve dobro ne sjedini. U drugoj posudi pomiješajte brašno, griz i prašak za pecivo, pa ih dodajte smjesi od jaja i mlijeka. Sve dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu. Izlijte u tepsiju i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

Kad se kora ohladi podijelite je na dva dijela. U posebnoj posudi ostavite želatinu da nabubri u 40 ml vode. U drugoj posudi zagrijte šećer i vodu, pa kad prokuha dodajte maline. Kuhajte ih desetak minuta pa maknite s vatre. Zagrijanu želatinu pomiješajte sa šećerom i malinama i ostavite da se ohladi.

Za kremu umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Posebno stavite želatinu u vodu da nabubri. Zatim u slatko vrhnje dodati jogurt i šećer, te sve dobro umutiti. Zagrijanu želatinu zagrijte dok se potpuno ne otopi pa joj dodajte dvije-tri žlice pripremljene kreme i dobro promiješajte. Preostalu želatinu postupno ulijevati u vrhnje, nastavljajući tući. Po želji u kremu dodajte šaku malina kako biste je obogatili voćnim okusom.

Sada je vrijeme da sastavite tortu. Jednu koru staviti u tepsiju i namažite kremom, ali malo kreme odvojite za kasnije. Pokrijte drugom korom i namažite je preostalom kremom. Na kraju tortu prelijte želeom od malina.