Donosimo vam listu top 5 recepata za slastice za koje nećete morati paliti pećnicu, a osvojit će vas svojim okusom i jednostavnošću.

1. Lažna kremšnita

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 5 jaja
  • 230 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 g škroba
  • 1,3 l mlijeka
  • 250 g krem sira
  • 150 ml tople vode
Lažna kremšnita koja se ne peče
Shutterstock 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom pa dodajte mlijeko i škrob. Sve dobro izmiksajte da nema grudica pa dodajte vanilin šećer. Kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Zatim maknite sa štednjaka, ulijte u posudu i dodajte krem ​​sir. Dobro istucite.

Na pleh staviti obruč pa posložite piškote. Zatim prelijte nadjev i složite drugi sloj piškota. Pospite šećerom u prahu. Tortu stavite u hladnjak na sat vremena, zatim narežite i poslužite.

2. Ekler torta

Ekler torta savršenog je okusa
Shutterstock 

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 50 g šećera
  • 10 ml ekststrakta vanilije
  • 100 g šlaga
  • 400 g petit keksa

Glazura:

  • 80 g šećera
  • 15 g kakaa
  • 20 ml mlijeka
  • 50 g maslaca

Priprema:

Na dno vatroslavne posude stavite kekse. Mlijeko zagrijte na vatri sa šećerom, ekstraktom vanilije i pudingom. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom. Kada je puding gotov ostavite ga da se ohladi.

Nakon što se ohladi umiješajte šlag u puding. Zatim pola smjese stavite na kekse, pa opet kekse, pa kremu i na kraju kekse. Za glazuru u lonac pomiješajte mlijeko, šećer i maslac, otopite i dodajte kakao. Prelijte preko keksa, ostavite da se ohladi u hladnjaku na 2 sata ili ostavite preko noći.

3. Argetinska čokotorta

Argentinska torta za sve ljubitelje čokolade
Shutterstock 

Sastojci:

  • 500 g kakao keksa
  • 650 g krem ​​sira
  • 650 g dulce de leche (mliječni karamel)
  • 1 žličica instant kave
  • 1 šalica mlijeka
  • 50 g čokolade

Priprema:

Pomiješajte karamel kremu i krem ​​sir i dobro promiješajte. Malo nadjeva ostavite sa strane za ukras. Zagrijte mlijeko pa ulijte kavu i promiješajte. Kekse umočite u kavu i posložite u tepsiju.

Prelijte kremom, pa sljedeći red keksa i tako dok ne dobijete pet kora. Zadnji sloj je keks. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Kolač izvadite iz kalupa i namažite nadjevom koji ste ostavili sa strane te pospite ribanom čokoladom.

4. Pijesak torta

Sastojci:

  • 1 litra mlijeka
  • 130 g šećera
  • 4 pudinga od vanilije
  • 200g maslaca sobne temperature
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 g mljevenog keksa
  • 120 g kokosa
  • 170 g mljevenih oraha
Pijesak torta je kremasto savršenstvo
Shutterstock ilustracija

Za glazuru:

  • 50 g mliječne čokolade
  • 50 g tamne čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U 250 ml mlijeka umiješajte pudinge, a ostatak mlijeka stavite kuhati sa šećerom. Kad mlijeko prokuha dodajte smjesu od pudinga, promiješajte i kuhajte dok još jednom ne provrije. Smjesu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Pjenasto umutite maslac i šećer u prahu te dodajte u ohlađenu smjesu za puding. Sve dobro izmiksajte i kremu podijelite na tri dijela.

U jednu kremu dodajte mljevene kekse, u drugu kokos, a u treću orahe. U kalupu rasporedite kreme, prvo onu s keksima, pa s kokosom i na kraju kremu od oraha. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata.

Napravite glazuru tako što ćete čokolade i vrhnje miješati na srednje jakoj vatri dok se ne otope. Na kraju lagano prelijte preko kreme i vratite tortu da se ohladi dok se glazura ne stisne.

5. Napoleon torta

Napoleon torta s keksom bez pečenja
Shutterstock 

Sastojci:

  • 250 g slanih krekera
  • 600 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
  • 180 g maslaca
  • 20 g vanilin šećera

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesa treba biti glatka. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje. Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding. Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom.

Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom. U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom. Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve. Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći. Odozgora ukrasite mljevenim krekerima.