Torta od grčkog jogurta je jednostavna i brza torta za koju vam treba sam 3 sastojka, a kremaste je i prozračne teksture. U kolač ne ide šećer, ali zato dodajte kompot ili preljev od voća, a ako ste više za čokoladnu verziju stavite preljev od čokolade.
Sastojci:
- 300 g grčkog jogurta
- 4 jaja
- 5 žlica gustina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C, manji kalup za torte obložite papirom za pečenje. U veliku zdjelu dodajte jogurt, a zatim umutite jaja. Kada tijeto postane glatko, dodajte gustin i miješajte dok se ne sjedini.
Izlijte smjesu u kalup i pecite 1 sat. Izvadite iz pećnice i za minutu će se gornji dio ispuhati. Pustite da se ohladi 30 minuta pa prebacite u hladnjak.
Tortu prelijte preljevom od bobičstog voća i dodajte komadiće voća ili stavite preljeva od čokolade.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice