Kolač i slastice od nekoliko sastojaka odličan su izbor deserta kad nemate puno vremena provoditi u kuhinji. Odlična su ideja i kad pripremate bogatiji jelovnik, a ipak želite zanimljiv i ukusan desert. 

Jogurt kolači su jako popularni u posljednjim godinama, lagani su i prozračni, a od grčkog jogurta i nekoliko žlica kukuruznog škroba te 4 jaja, možete napraviti nevjerojatnu tortu. 

KAKO PRAVILNO KORISTITI GUSTIN ILI KUKURUZNI ŠKROB: 6 načina za primjenu u kuhinji

Sastojci

  • 190 g grčkog jogurta
  • 4 jaja
  • 5 žlica kukuruznog škroba
  • med, voće, ribana čokolada po želji 

Recept za tortu s grčkim jogurtom

11:04
Korak 1

Promiješajte

Umutite jaja i dodajte grčki jogurt te promiješajte. Kada smjesa postane svilenkasto glatka, prosijte kukuruzni škrob i tucite dok tijesto ne postane glatko.

11:08
Korak 2

Obložite

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Okrugli kalup poprskajte uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje.

11:09
Korak 3

Pecite

Prebacite tijesto u pripremljen kalup i pecite sat vremena ili dok se vrh ne napuhne i ne porumeni. Izvadite iz pećnice i vrh će se napuhnuti za minutu.

11:09
Korak 4

Ohladite

Pustite da se ohladi 30 minuta, a zatim tortu prebacite u hladnjak. Nemojte je vaditi iz kakupa tijekom ovog procesa. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite tortu iz hladnjaka 15 minuta prije posluživanja.

11:10
Korak 5

Ukrasite

Pospite bobičastim voćem, medom, šećerom u prahu, ribanom čokoladom ili voćnim kompotom.