Kolač i slastice od nekoliko sastojaka odličan su izbor deserta kad nemate puno vremena provoditi u kuhinji. Odlična su ideja i kad pripremate bogatiji jelovnik, a ipak želite zanimljiv i ukusan desert.
Jogurt kolači su jako popularni u posljednjim godinama, lagani su i prozračni, a od grčkog jogurta i nekoliko žlica kukuruznog škroba te 4 jaja, možete napraviti nevjerojatnu tortu.
Sastojci
- 190 g grčkog jogurta
- 4 jaja
- 5 žlica kukuruznog škroba
- med, voće, ribana čokolada po želji
Recept za tortu s grčkim jogurtom
Promiješajte
Umutite jaja i dodajte grčki jogurt te promiješajte. Kada smjesa postane svilenkasto glatka, prosijte kukuruzni škrob i tucite dok tijesto ne postane glatko.
Obložite
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Okrugli kalup poprskajte uljem, a zatim ga obložite papirom za pečenje.
Pecite
Prebacite tijesto u pripremljen kalup i pecite sat vremena ili dok se vrh ne napuhne i ne porumeni. Izvadite iz pećnice i vrh će se napuhnuti za minutu.
Ohladite
Pustite da se ohladi 30 minuta, a zatim tortu prebacite u hladnjak. Nemojte je vaditi iz kakupa tijekom ovog procesa. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se stegne. Izvadite tortu iz hladnjaka 15 minuta prije posluživanja.
Ukrasite
Pospite bobičastim voćem, medom, šećerom u prahu, ribanom čokoladom ili voćnim kompotom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice