Za pripremu starinskog bakinog kolača potreban vam je aparat za vafle. Poslužite s voćem, kompotom ili dodacima po želji.
Sastojci:
- 475 g brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 60 g bijelog šećera
- 4 žličice praška za pecivo
- 2 ½ žličice mljevenog cimeta
- ¼ žličice soli
- 400 ml mlijeka
- 120 ml ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 bjelanjka
- ulje
Shutterstock
Priprema:
Pjenasto umutite brašno, smeđi šećer, bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet i sol da nema grudica. Umiješajte mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije u smjesu brašna dok se tijesto ne sjedini. Bjelanjke lagano istucite i umiješajte u tijesto.
Zagrijte pekač za vafle prema uputama proizvođača. Premažite ga kistom s malo ulja. Pecite u serijama ne postane hrskav i zlatnosmeđi, oko 2 minute.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice