Za pripremu starinskog bakinog kolača potreban vam je aparat za vafle. Poslužite s voćem, kompotom ili dodacima po želji.

Sastojci:

  • 475 g brašna
  • 120 g smeđeg šećera
  • 60 g bijelog šećera
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 2 ½ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice soli
  • 400 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 bjelanjka
  • ulje
Starinski bakin kolač s cimetom
Shutterstock 

Priprema:

Pjenasto umutite brašno, smeđi šećer, bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet i sol da nema grudica. Umiješajte mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije u smjesu brašna dok se tijesto ne sjedini. Bjelanjke lagano istucite i umiješajte u tijesto.

Zagrijte pekač za vafle prema uputama proizvođača. Premažite ga kistom s malo ulja. Pecite u serijama ne postane hrskav i zlatnosmeđi, oko 2 minute.