Ova slastica u čaši, na bazi pudinga od indijskih oraščića i tankog sloja rastopljene čokolade, nestaje u trenu. Za pripremu ovog deserta trebat će vam blender kako bi dobili kremasti i glatki puding. Desert dobro ohladite, poslužite i uživajte!

Veganski puding s kavom

Sastojci za puding:

1 žlica instant kave
1 žlica vruće vode
150 g indijskih oraščića
80 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
80 g javorovog sirupa
2 žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Sastojci za preljev:

45 g veganske tamne čokolade
80 ml kokosovog mlijeka iz konzerve

Priprema:
Stavite indijske oraščiće u veću zdjelu, prelijte ih vrućom vodom i ostavite da se namaču 30 minuta. Kavu i žlicu vruće vode također pomiješajte u manjoj šalici. Procijedite indijske oraščiće i ubacite ih u blender zajedno sa kokosovim mlijekom, javorovim sirupom, ekstraktom vanilije, kavom i soli. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu. Ako je potrebno dodajte još malo kokosovog mlijeka kako bi lakše blendali.

Raspodijelite puding u plitke čaše i stavite u hladnjak. U međuvremenu narežite čokoladu na manje komade, a kokosovo mlijeko zagrijte dok ne postane vruće, pa prelijte preko čokolade. Pričekajte par minuta, a zatim promiješajte. Čaše izvadite iz hladnjaka i na svaku stavite jednu žlicu preljeva te ga ravnomjerno rasporedite po površini. Vratite u hladnjak na još 45 minuta ili u zamrzivač na 20 minuta kako bi ubrzali proces. Po želji pospite s malo kakaa i poslužite.