• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Svi će tražiti još jedan komad ovog kuglofa... 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Desert

        Svi će tražiti još jedan komad ovog kuglofa...

        16.09.2022 08:53
        16.09.2022 08:53
        0

        Ako ste pripremili zalihu pirea od bundeve, dio svakako rezervirajte za pripremu sočnog kuglofa!

         Kuglof s bundevom Izvor: Shutterstock

        Čak i ako niste ljubitelji bundeve, ovom receptu zaista morate dati priliku. Sočan je i divno miriše, a dobra je vijest i to da može stajati nekoliko dana na sobnoj temperaturi. 

        Poslužiti ga možete uz čaj, kavu, domaću limunadu... U slast!

        Kuglof s bundevom

        Sastojci za kuglof:

        400 g glatkog brašna
        2 žličice praška za pecivo
        1 žličica sode bikarbone
        1 žličica soli
        2 žličice mljevenog cimeta
        1 ½ žličice mljevenog kardamoma
        ½ žličice muškatnog oraščića
        ½ žličice mljevenog klinčića
        ¼ žličice mljevenog papra
        400 g smeđeg šećera
        120 g maslaca, sobne temperature
        120 ml maslinovog ulja
        2 jaja sobne temperature
        400 g pirea od bundeve
        120 g kiselog vrhnja

        Sastojci za glazuru:

        2 žlice maslaca
        130 g šećera u prahu
        60 g javorovog sirupa
        prstohvat soli

        Priprema:

        Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za kuglof lagano namastite, pospite s malo brašna, a višak brašna otresite. U posudi srednje veličine pomiješajte brašno,prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, kardamom, muškatni oraščić, klinčić i papar. Mikserom lagano miksajte smeđi šećer, maslac i maslinovo ulje otprilike tri minute, dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jaja, jedno po jedno. Dodajte pire od bundeve i kiselo vrhnje i miksajte dok se sve ne sjedini. Špatulom lagano umiješajte suhe sastojke u smjesu. Obavezno sastružite dno i stranice zdjele kako bi sve ravnomjerno izmiješali.

        Ulijte smjesu u kalup, zagladite vrh i nekoliko puta udarite kalupom po ravnoj površini. Stavite u pećnicu na 60 minuta. Izvadite i ostavite na rešetki da se ohladi 20-tak minuta, a zatim pomoću noža olabavite rubove i preokrenite kolač kako bi se potpuno ohladio prije stavljanja glazure. Za to vrijeme otopite maslac na srednje jakoj vatri i kuhajte ga dok ne postane zlatnosmeđe boje, cijelo vrijeme miješajući. Prebacite maslac u zdjelu i ostavite da se kratko ohladi. Umiješajte u maslac šećer u prahu, javorov sirup i sol i miješajte dok glazure ne postane glatka. Ako je prerijetka, dodajte još šećera. Ako pak je pregusta, dodajte još vode ili mlijeka.

        Kolač premjestite na pladanj za posluživanje i prelijte ga glazurom. Narežite, poslužite i uživajte!

        Tagovi

        kuglof pire od bundeve desert

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 2 h

        SLATKO OD ŠLJIVA: Iskoristite sezonu ovog voća za starinsku slatku zimnicu koju su pripremale naše bake

        0

        Pre 4 h

        STARINSKA MEDENA PITA: Nedoljiva kombinacija prhkih mirisnih kora i fine kreme topi se u ustima

        0

        Pre 20 h

        LISNATO PECIVO S KRUŠKAMA: Odlična brza slastica s kupovnim korama gotova za manje od pola sata

        00:00
        0

        Pre 22 h

        JEDNOSTAVNA STARINSKA ŠAMPITA: Neodoljiva poslastica koju smo obožavali u djetinjstvu priprema se od jeftinih namirnica

        0

        22. Sep 2023.

        TAJNA SOČNIH TUFAHIJA JE U SIRUPU: Jabuke punjene orasima starinski su bosanski desert koji morate probati

        0

        21. Sep 2023.

        NAJBRŽI I NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ: Ovo je recept za švedsku ljepljivu tortu kladdkaka od samo 6 sastojaka

        0

        20. Sep 2023.

        PREDIVNA PAVLOVA S KREMOM OD LIMUNA: Recept poznate kuharice Nigelle Lawson za omiljenu poslasticu

        00:00
        0

        19. Sep 2023.

        KOLAČ MILIJUNAŠA: Škotski slatkiš od prhkog tijesta, karamela i čokolade priprema se jednostavno, a topi se u ustima

        0

        18. Sep 2023.

        TORTA DOBILA IME PO KRALJICI ESTRADE BIVŠE JUGOSLAVIJE: Za one koji vole bogate starinske čokoladne poslastice s orasima

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.