Pogačice su omiljeni engleski doručak, a obično se poslužuju uz maslac i džem. Ako se opredijelite za ovo sezonsko izdanje s bučom, cimetom i pumpkin spice mješavinom – džem vam neće ni pasti napamet.
Dobra je vijest da mogu stajati dva dana na sobnoj temperaturi. Uz to, možete ih zamrznuti i uživati u njima kad god se zaželite u naredna tri mjeseca. Samo ih ostavite u hladnjaku preko noći ili zagrijte u mikrovalnoj, ako vam se žuri. U slast!
Pogačice s pireom od buče
Sastojci:
250 g glatkog brašna
2 pune žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica pumpkin spice mješavine
½ žličice soli
120 g hladnog maslaca
100 ml slatkog vrhnja
1 jaje (L)
120 g pire od bundeve
100 g svijetlog smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite jedan veliki lim za pečenje papirom ili upotrijebite silikonske podloške.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine. Dodajte kockice hladnog maslaca pa rukama izradite u mrvičasto tijesto. U drugoj posudi umutite jaje sa slatkim vrhnjem, pireom od buče, smeđim šećerom i ekstraktom vanilije pa prelijte preko smjese brašna i maslaca. Rukama kratko umijesite tijesto pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. U krug. Izrežite tijesto na osam trokuta pa ih rasporedite s malim razmakom na lim za pečenje. Premažite ih preostalim slatkim vrhnjem i pospite s malo šećera.
Pecite 20-ak minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Poslužite toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice