Ako ste ranoranioci i ujutro možete posvetiti pola sata pripremi doručka, počastite se slasnim palačinkama. Budući da u smjesu idu i kakao i nasjeckana čokolada, slobodno ih možemo opisati kao dvostruko čokoladne palačinkice.
Imajte na umu da su sastojci u nastavku dostatni za četiri serviranja. Predlažemo da ih prelijete rastopljenom čokoladom i nadjenete svježim bobičastim voćem. U slast!
Čokoladne palačinke
Sastojci:
160 g glatkog brašna
25 g kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
2 jaja (L)
60 g šećera
200 ml mlijeka
3 žlice ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
30 g nasjeckane čokolade
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte glatko brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugoj izmiksajte jaja sa šećerom, a zatim dodajte ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije. Sjedinite obje tekuće sastojke s mješavinom brašna i kakaa uz pomoć drvene žlice. Na kraju lagano umiješajte i nasjeckanu čokoladu. Pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta na sobnoj temperaturi.
Tavu lagano nauljite, dobro je zagrijte pa pecite jednu po jednu palačinku. Poslužite ih dok su još tople!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice