• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Pahuljaste japanske palačinke za posebne prilike 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Desert

        Pahuljaste japanske palačinke za posebne prilike

        29.03.2023 16:15
        29.03.2023 16:15
        0

        Od nekoliko pristupačnih sastojaka pripremite ekstra pahuljaste palačinke koje Japanci obožavaju.

         Pahuljaste japanske palačinke Izvor: Shutterstock

        Tajna pahuljastih palačinki je u dobro tučenom snijegu od bjelanjaka i laganom pečenju pod poklopcem. Priprema će vam oduzeti malo manje od pola sata, ali svaka će se utrošena minuta isplatiti.

        Poslužite ih odmah, prelivene medom ili sa žlicom tučenog vrhnja.

        Pahuljaste japanske palačinke

        Sastojci:

        • 2 jaja (L)
        • 1-2 žlice mlijeka
        • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
        • 30 g brašna
        • 1/2 žličice praška za pecivo
        • 2 žlice šećera
        • 1 žlica suncokretovog ulja
        • 2 žlice vode

        Priprema:

        1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite žumanjke s mlijekom i ekstraktom vanilije, a zatim u smjesu umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
        2. Bjelanjke sa šećerom izmiksajte u čvrst snijeg pa ih lagano umiješajte u smjesu bjelanjaka.
        3. Tavicu većeg promjera premažite tankim slojem ulja, a zatim je zagrijte na laganoj vatri. Žlicom zagrabite smjesu pa je izlijte na tavu. Trebali biste peći dvije ili tri palačinke odjednom. Na svaku potom dodajte još žlicu smjese, kako bi palačinke bile što deblje.
        4. Ulijte žlicu vode pa tavicu poklopite poklopcem i pustite da se palačinke peku otprilike pet minuta na vrlo laganoj vatri.
        5. Maknite poklopac pa lagano špatulom okrenite palačinke. Dodajte preostalu žlicu vode, poklopite pa ih pecite još par minuta. Donji dio palačinke bi, baš kao i gornji, trebao poprimiti zlatnu boju.
        6. Poslužite odmah!

        Možda će vas zanimati

        • NEODOLJIVO |

          26. Jan 2022.

          U Japanu pripremaju cheesecake od tri sastojka. Isprobajte ga! 

          0
           japanski cheesecake

        Tagovi

        palačinke japanska slastica desert doručak

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        5 sastojaka

        | 24. May 2023.

        Morate isprobati ovaj mousse od maline!

        Mousse od malina
        0

        slatki izazov

        | 19. May 2023.

        Možete li uopće pojesti ovaj veliki čokoladni keks?

        Veliki čokoladni keks
        0

        obavezno isprobajte!

        | 17. May 2023.

        Ovo je univerzalna baza za perfektne muffine...

        Univerzalna smjesa za muffine
        0

        za posebne prilike

        | 17. May 2023.

        Predobra sezonska verzija chia pudinga

        Chia puding s matchom i jagodama
        0

        još bolja verzija!

        | 15. May 2023.

        Uljepšajte si jutro mini palačinkama

        Mini palačinke
        0

        bez jaja!

        | 15. May 2023.

        Tiramisu s jagodama je najbolja sezonska slastica

        Tiramisu s jagodama i čokoladom
        0

        vrijeme je za slatko

        | 12. May 2023.

        Pavlova je najbolji izbor za proljetni vikend!

         Pavlova torta s jagodama
        0

        odmah isprobajte

        | 10. May 2023.

        Ovo je recept za najsočniji biskvit s voćem!

         Sočan biskvit s voćem
        0

        ne može brže!

        | 10. May 2023.

        Kremasti desert od avokada gotov je za pet minuta!

         Krema od avokada gotova za 5 minuta
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.