Ako pri ruci imate svježe maline i svježa domaća jaja, isprobajte recept popularne Mary Berry za lagani mousse. Budući da se jaja termički ne obrađuju, pripremite ga na dan kada ga planirate poslužiti i čuvajte ga u hladnjaku. 

Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. U slast!

Mousse od maline

Sastojci:

  • 300 g malina
  • 4 listića želatine
  • 4 jaja (M)
  • 75 g šećera
  • 150 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Namočite želatinu u posudi hladne vode i pustite da odstoji par minuta kako bi omekšala. Iscijedite i sačuvajte žlicu vode.
  2. Želatinu i žlicu vode stavite u posudu i zagrijavajte na pari, dok se ne otopi.
  3. Izblendajte maline u pire pa ih procijedite kako bi uklonili koštice.
  4. Izmiksajte žumanjke sa šećerom u laganu i pahuljastu smjesu.
  5. U drugoj posudi čistim metlicama za mikser izmiksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag.
  6. U žumanjke umiješajte procijeđenu malinu i želatinu, a zatim drvenom žlicom postepeno umiješajte i šlag.
  7. Na kraju izmiksajte bjelanjke i lagano ih umiješajte.
  8. Mousse prebacite u četiri staklene čaše i dobro ga rashladite. Ukrasite šlagom i svježim malinama.

Izvor: bbc.co.uk