Sastojci:

  • 1 vrećica Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom
  • 4 artičoke
  • limun
  • 60g krušne mrvice
  • 2 režnja češnjak
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 20g nasjeckanih badema

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Artičoke očistite tako da im uklonite vanjske, tvrđe latice, gornji dio odrežete, a stabljiku ogulite. Pokapajte ih limunovim sokom i napunite smjesom krušnih mrvica, češnjaka, peršinova lista i badema. Artičoke posložite u vatrostalnu posudu, prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 20 minuta na 180°C pa otkrijte i pecite još desetak minuta.

Nakon što ste otkrili artičoke i vratili ih u pećnicu na još desetak minuta, pripremite Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom prema uputama na vrećici.

Posluživanje:

Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom poslužite uz dvije artičoke i uživajte u laganom i ukusnom obroku, idealnom za tople ljetne večeri!