Grah je mnogima prva namirnica koja pada na pamet kad se govori o varivu. Ukusno i hranjivo jelo na žlicu pripremalo se od davnina, a jedan trik pomoći će da bude ukusnije.
Naime, umjesto vode stavite kocku za juhu pomiješanu s vrućom vodom.
Sastojci:
450 g graha
1 luk
4 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1/2 žličice papra
4 šalice vode ili temeljca
lovorov list
mljevena slatka paprika
Priprema:
Grah operite. U loncu zagrijte ulje pa popržite nasjeckani luk i češnjak. Zatim dodajte grah i promiješajte. Ulijte temeljac (kocka za juhu pomiješana s četiri šalice vruće vode).
Dodajte začine i promiješajte, pa kad prokuha smanjite temperaturu i poklopite. Kuhajte oko 1-2 sata uz povremeno miješanje (mladi grah se kuha kraće). Ako se tekućina reducira, dodajte još malo. Ponovno posolite i popaprite te promiješajte.
Ako želite ubrzati proces kuhanja, grah možete namočiti preko noći. To će pomoći da grah omekša i skratiti vrijeme kuhanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice