S tunjevinomiz konzerve ne morate raditi samo salatu s tjesteninom. Možete ispeći sočnu pitu, a treba vam samo kupovno pakiranje lisnatog tijesta, konzerva tunjevine s kojom možete pomiješati tvrdo kuhana jaja i kiselo vrhnje, a pita je gotova za 35 minuta.
Sastojci:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 300 g tunjevine iz konzerve
- 4 tvrdo kuhana jaja
- 2 jaja
- 1 dl kiselog vrhnja
- papar
- sol
Priprema:
Odmrznite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Tunjevinu ocijedite od ulja i zgnječiti. Kuhana jaja ogulite i sitno nasjeckajte. Izmiksajte ribu i jaja pa dodajte vrhnje i dva žumanjka. Posebno umutiti pjenasto bjelanjak pa ga lagano sjedinite s prethodno dobijenom masom. Posolite i popaprite.
Odmrznutu polovicu tijesta odvojiti i staviti na dno posude. U sredinu staviti riblju smjesu, lijepo je rasporediti i prekriti dužom polovicom tijesta. Izbodite površinu vilicom i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Nakon toga ostavite da se malo ohladi te narežite.
Izvor: Glossy
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice