Hladne salate s tunom i tjesteninom jednostavan su i brzi obrok posebno popularan u ljetnim mjesecima. Ako ste ipak poželjeli toplu verziju tjestenine s tunom, isprobajte ovaj super jednostavan i brzi recept. Potrebni su vam tunjevina i pelati iz konzerve, iako možete koristiti i svježu rajčicu, cherry rajčice i passatu. Želite li još zasitnije jelo, dodajte slanutak iz konzerve.

Sastojci:

  • 2 konzerve pelata
  • 2 konzerve tunjevine
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • masline
  • 400 g tjestenine (fussili ili penne)
Brza tjestenina s tunom u umaku od rajčica gotova za 15 minuta
Shutterstock 

Priprema:

Na malo maslinovog ulja popržite češnjak. Čim zamiriši, dodajte pelate i kuhajte oko pet minuta. Ocijedite tunjevinu i dodajte na pelate, posolite i promiješajte te kuhajte još pet minuta. Dodajte masline i peršin.

Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju. Kuhanu tjesteninu prelijte umakom od tunjevine i pelata s maslinama.