Hladne salate s tunom i tjesteninom jednostavan su i brzi obrok posebno popularan u ljetnim mjesecima. Ako ste ipak poželjeli toplu verziju tjestenine s tunom, isprobajte ovaj super jednostavan i brzi recept. Potrebni su vam tunjevina i pelati iz konzerve, iako možete koristiti i svježu rajčicu, cherry rajčice i passatu. Želite li još zasitnije jelo, dodajte slanutak iz konzerve.
Sastojci:
- 2 konzerve pelata
- 2 konzerve tunjevine
- češnjak
- maslinovo ulje
- masline
- 400 g tjestenine (fussili ili penne)
Priprema:
Na malo maslinovog ulja popržite češnjak. Čim zamiriši, dodajte pelate i kuhajte oko pet minuta. Ocijedite tunjevinu i dodajte na pelate, posolite i promiješajte te kuhajte još pet minuta. Dodajte masline i peršin.
Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju. Kuhanu tjesteninu prelijte umakom od tunjevine i pelata s maslinama.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice