Palačinke se najčešće jedu za doručak, večeru ili desert, a nekada su se punile nadjevom od sira ili jabuka i zapekle u pećnici te posipale šećerom.
Pohane palačinke odličan su glavni obrok, mogu se puniti mljevenim mesom, šunkom i sirom ili pak krumpirom kao u receptu koji smo pronašli na YouTube kanalu Quick Simple & Delicious.
Sastojci:
Za punjenje:
- 900 g krumpira
- 1 luk
- 1 mladi luk
- 2 žlice ulja
- 1 crvena paprika
- 100 g tvrdog sira
Za palačinke:
- 3 jaja
- 1 žličica šećera
- 500 ml mlijeka
- 200 g brašna
- 2 žlice ulja
Za pohanje:
- 3 jaja
- 3 žlice brašna
- krušne mrvice
- maslac
Priprema:
Krumpir skuhajte, procijedite i izgnječite. Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk, pa kad malo omekša dodati nasjeckanu papriku. Začinite solju i paprom i promiješajte. Poklopite i ostavite da kuha još 5-7 minuta. Dodajte u pire nasjeckani mladi luk i naribani sir. Sve dobro sjedinite. Umutite jaja s prstohvatom soli i šećerom te ulijte mlijeko. Sjedinite i dodajte brašno pa izmiksajte. Na kraju prelijte uljem.
Ispecite palačinke. Nadjev stavite na palačinku i zarolajte i tako dok ne potrošite sve. Umutite jaja i dodajte brašno pa sjedinite. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice. Palačinke uvaljajte u jaja i brašno, pa u krušne mrvice. Pržite na otopljenom maslacu.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice