Palačinke se najčešće jedu za doručak, večeru ili desert, a nekada su se punile nadjevom od sira ili jabuka i zapekle u pećnici te posipale šećerom.

Pohane palačinke odličan su glavni obrok, mogu se puniti mljevenim mesom, šunkom i sirom ili pak krumpirom kao u receptu koji smo pronašli na YouTube kanalu Quick Simple & Delicious.

Sastojci:

Za punjenje:

  • 900 g krumpira
  • 1 luk
  • 1 mladi luk
  • 2 žlice ulja
  • 1 crvena paprika
  • 100 g tvrdog sira

Za palačinke:

  • 3 jaja
  • 1 žličica šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 200 g brašna
  • 2 žlice ulja

Za pohanje:

  • 3 jaja
  • 3 žlice brašna
  • krušne mrvice
  • maslac
pohane palačinke.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

Krumpir skuhajte, procijedite i izgnječite. Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk, pa kad malo omekša dodati nasjeckanu papriku. Začinite solju i paprom i promiješajte. Poklopite i ostavite da kuha još 5-7 minuta. Dodajte u pire nasjeckani mladi luk i naribani sir. Sve dobro sjedinite. Umutite jaja s prstohvatom soli i šećerom te ulijte mlijeko. Sjedinite i dodajte brašno pa izmiksajte. Na kraju prelijte uljem.

Ispecite palačinke. Nadjev stavite na palačinku i zarolajte i tako dok ne potrošite sve. Umutite jaja i dodajte brašno pa sjedinite. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice. Palačinke uvaljajte u jaja i brašno, pa u krušne mrvice. Pržite na otopljenom maslacu.

Postupak pripreme pogledajte u videu: