Belgijski gulaš pravi je specijalitet, a ono što mu daje poseban okus je crno pivo. Dodatno omekšava meso, a zbog ovog omiljenog napitka ima neodoljivu aromu.
Volite li slastice s crnim pivom, morate isprobati najpoznatiju tortu s crnim pivom - Guinness tortu, a koju obožava i Kate Middleton.
Belgijski juneći gulaš sa crnim pivom
Sastojci:
- 800 g juneće lopatice
- 250 g nasjeckanog luka
- 3 češnja češnjaka
- 5 dl tamnog piva
- 3 žlice maslinovog ulja
- brašno, sol, papar
Priprema:
Meso narežite na kockice. Uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju.
Kad malo porumene dodati nasjeckani luk i češnjak. Sve malo propirjati, posoliti, popapriti i dodati crno pivo. Malo pirjati, poklopiti.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite poklopljeno oko dva sata. Nije potrebno miješati.
Poslužite uz kuhani ili pire krumpir ili tjesteninu po želji.
Izvor: Stil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice