Belgijski gulaš pravi je specijalitet, a ono što mu daje poseban okus je crno pivo. Dodatno omekšava meso, a zbog ovog omiljenog napitka ima neodoljivu aromu.

Volite li slastice s crnim pivom, morate isprobati najpoznatiju tortu s crnim pivom - Guinness tortu, a koju obožava i Kate Middleton.

Belgijski juneći gulaš sa crnim pivom

Sastojci:

  • 800 g juneće lopatice
  • 250 g nasjeckanog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 5 dl tamnog piva
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • brašno, sol, papar

Priprema:

Meso narežite na kockice. Uvaljajte u brašno i pržite na vrućem ulju.

Kad malo porumene dodati nasjeckani luk i češnjak. Sve malo propirjati, posoliti, popapriti i dodati crno pivo. Malo pirjati, poklopiti.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite poklopljeno oko dva sata. Nije potrebno miješati.

Poslužite uz kuhani ili pire krumpir ili tjesteninu po želji.

 Izvor: Stil