Salata od krastavaca je uvijek dobra odluka. Ali za dobru salatu važan je i dobar recept te ukusan krastavac jer naravno, želimo izbjeći gorke okusi. A kako tome doskočiti? Otkrivamo! Znate li da je za gorčinu svježeg krastavca, uglavnom onih starijih, kriva količina sjemenki koja je veća što je sam plod stariji?! Zato, prije svega birajte svježe, mlade krastavce, te onim starijima izvadite sredinu. Dobar je i savjet da gorčinu uklonite s dodatkom soli. Također kako bi izbjegli taj neželjeni okus ogulite krastavac.

Tako pripremljen krastavac spreman je za pripremu salate koju osim prema osnovnom receptu možete pripremiti i uz dodatak sastojaka koje odgovaraju vašim željama, poput tostiranih sjemenki sezama, tanko sjeckanog ljubičastog luka, malo feta sira, sitno nasjeckanih svježih rajčica. Za kremastije verzije ove salate dodajte malo majoneze ili kiselog vrhnja, što je već i svojevrsni standard.

U salati od svježih krastavaca možete uživati odmah po pripremi ali ohlađena u hladnjaku je odličan prilog (ali zapamtite, krastavci stajanjem gube na hrskavosti!).

Salata sa svježim krastavcima

Sastojci:
1 do 2 veća svježa krastavca
1 do 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
1 žlice octa
sol i papar

Priprema:
Operite krastavce te ih prema potrebi i ogulite. Ukoliko obiluju sjemenkama, očistite ih. Narežite po želji. Pomiješajte sve sastojke s narezanim krastavcima, kušajte te dozačinite ukoliko je potrebno. Pripremljene krastavce ohladite u hladnjaku ili poslužite kao prilog.