Da, moguće je napraviti ručak za manje od 10 minuta. Ako trebate dokaz, isprobajte ove kremaste njoke u umaku od parmezana i crnog papra.
Imajte na umu da su sastojci u nastavku dostatni za pripremu dvije porcije. Dobar tek!
Njoki s parmezanom i paprom
Sastojci:
300 g njoka
2 žlice maslaca
60 g naribanog parmezana
svježe mljeveni crni papar
Priprema:
U veću posudu ulijte vodu, dobro je posolite pa je zagrijte. Kad zavrije, ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Pripazite da se ne prekuhaju i sačuvajte čašu vode od kuhanja.
Zagrijte maslac u dubljoj tavi. Dodajte njoke, parmezan i veću količinu papra, a zatim ih podlijte s otprilike 100 ml vode od kuhanja. Pojačajte vatru pa krenite miješati. Kad umak bude kremast i gust prema vašim željama, maknite s vatre. Isprobajte pa po potrebi dodatno posolite. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice