Da, moguće je napraviti ručak za manje od 10 minuta. Ako trebate dokaz, isprobajte ove kremaste njoke u umaku od parmezana i crnog papra.

Imajte na umu da su sastojci u nastavku dostatni za pripremu dvije porcije. Dobar tek!

Njoki s parmezanom i paprom

Sastojci:

300 g njoka
2 žlice maslaca
60 g naribanog parmezana
svježe mljeveni crni papar

Priprema:

U veću posudu ulijte vodu, dobro je posolite pa je zagrijte. Kad zavrije, ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Pripazite da se ne prekuhaju i sačuvajte čašu vode od kuhanja.
Zagrijte maslac u dubljoj tavi. Dodajte njoke, parmezan i veću količinu papra, a zatim ih podlijte s otprilike 100 ml vode od kuhanja. Pojačajte vatru pa krenite miješati. Kad umak bude kremast i gust prema vašim željama, maknite s vatre. Isprobajte pa po potrebi dodatno posolite. Poslužite odmah!