Kobasice su na prvi pogled prilično jednostavno meso, ali od ove namirnice možete napraviti jako ukusne i kreativne obroke. Jedan od recepata koji vam predlažemo je tzv. pigs in a blanket, recept koji vole Britanci, za one koji vole pikantna jela, predlažemo umak od piva i luka, a za ljubitelje tradicionalnih domaćih jela, tu su kobasice s dinstanim kiselim kupusom.
Želite li izraditi domaće kobasice, isprobajte naše recepte.
1. Pijane kobasice - pikantne u umaku od piva i luka
Sastojci:
- 500 g kobasica
- 700 g luka
- 1 čaša piva
- 1 ljuta papričica
Priprema:
Na ulju popržite kobasice, pa ih izvadite iz tave. Zatim na istoj tavi popržite nasjeckani luk. U tavu stavite preprženi luk pa dodajte kobasice (možete ih i narezati), nasjeckanu ljutu papričicu i začinite po želji. Prelijte pivom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
2. Kobasice omotane u slaninu - pig in a blanket
Sastojci
- 12 kobasica
- 12 kriški slanine
- 4 listova kadulje
- 4 grančice majčine dušice
- 1 grančica ružmarina
- 2 žlice meda
- 1 grančica ružmarina
- 1 grančica timijana
- 2 lista kadulje
Priprema:
Preklopite po dvije ploške slanine i na to stavite list kadulje pa dodajte kobasicu i zarolajte. Postupak ponovite još 3 puta pa na isti način stavite slaninu samo sada na vrh stavite nasjeckani ružmarin i na to kobasicu. Zarolajte da dobijete još 3 kobasice. Na isti način napravite i preostale kobasice, samo kadulju i ružmarin sada zamijenite majčinom dušicom.
Kadulju, ružmarin i majčinu dušicu sitno nasjeckajte te pomiješajte s medom.
Kobasice posložite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 15 minuta.
Zatim prelijte glazurom i pecite još 6-7 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
3. Kobasice s dinstanim kiselim zeljem
Sastojci:
- 500 g ocijeđenog kiselog kupusa
- luk
- listovi lovora
- 1 žlica sjemenki kumina
- kobasice
- 1 žlica maslaca
Priprema:
Narežite luk i popržite ga na malo ulja. Kiseli kupus operite i ocijedite.
Kiseli kupus stavite na luk, podlijte vodom, dodajte mljevenu crvenu papriku, lovor i kumin i dinstajte pola sata ili dok sva voda ne ispari.
Zagrijte žlicu maslaca pa ispecite kobasice, povremeno ih okrenite da ne izgore. Možete ih narezati na kolutiće.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice