Kraj ljeta i početak jeseni vrijeme je pripremanja zimnice. Ovo je pet zimnica koje morate pripremiti, a volite li kombinacije ajvara i ukiseljenih salata, pripremite i koju staklenku lovačke salate. Priprema se od svega što ostane od pripreme ajvara, a jede se kao prilog, preljev ili umak za mesna jela ili tjestenine.

Na YouTube kanalu My Kitchen Tanja pronašli smo recept za lovačku salatu za zimnicu.

Sastojci:

  • 1 kg rajčice
  • 2 kg paprike
  • 4 glavice luka
  • 1 cijela glavica češnjaka
  • 500 g mrkve
  • peršin
  • 100 g šećera
  • 100 g soli
  • 100 ml octa
  • 100 ml ulja
  • 2 lista lovora

Priprema:

Nasjeckajte luk i istresite ga u tavu. Pasirajte rajčice u blenderu, ulijte u lonac s lukom i kuhajte oko pola sata uz miješanje. Papriku narežite na krupnije kockice, a mrkvu na kolutove. Rajčici i luku dodajte mrkvu, papriku, nasjeckani češnjak, sol, šećer, ocat, ulje i lovorov list. Sve dobro izmiješajte i kuhajte oko sat, sat i pol uz povremeno miješanje. Dodajte sitno sjeckani peršin i promiješajte. Punite u staklenke.

Postupak pogledajte u videu: