Popečci od krumpira prema osnovnom receptu pripremaju se od ribanog krumpira, luka, jaja, brašna i začina. Pripremljena smjesa dobro povezanih sastojaka osnova je za pečenje popečaka koji se prže u dubokom ulju, kao i polpete od tikvica.

Za njihovu pripremu važno je zapamtiti da je važno naribani krumpir i luk ocijediti od viška tekućine. To učinite tako da naribane sastojke zamotate u kuhinjsku krpu te ocijedite. Pečene popečke je važno nakon pečenja ocijediti na kuhinjskim papirnatim ubrusima te poslužiti tople, a oduševljavaju time što su hrskavi izvana i mekani iznutra.

Sastojci:

  • 600 g krumpira
  • 50 g brašna
  • 2 velika jaja
  • manji luk
  • sol, papar
  • ulje za prženje
  • kiselo vrhnje za posluživanje

Priprema:

Krumpir operite, ogulite i naribajte. Luk očistite te također naribajte. Naribane sastojke stavite u čistu kuhinjsku krpu i dobro ocijedite višak tekućine. Ocijeđene sastojke dodajte u posudu te pomiješajte s ostalim sastojcima. U većoj tavi zagrijte ulje za prženje te pecite popečke tako da žlicom dodajete smjesu te je oblikujete u mini palačinku. Pecite na umjerenoj vatri s obje strane kako bi popečci bili hrskavi izvana i mekani iznutra. Pečene ocijedite od viška ulja te poslužite s kiselim vrhnjem i začinima po želji.