Popečci od krumpira prema osnovnom receptu pripremaju se od ribanog krumpira, luka, jaja, brašna i začina. Pripremljena smjesa dobro povezanih sastojaka osnova je za pečenje popečaka koji se prže u dubokom ulju, kao i polpete od tikvica.
Za njihovu pripremu važno je zapamtiti da je važno naribani krumpir i luk ocijediti od viška tekućine. To učinite tako da naribane sastojke zamotate u kuhinjsku krpu te ocijedite. Pečene popečke je važno nakon pečenja ocijediti na kuhinjskim papirnatim ubrusima te poslužiti tople, a oduševljavaju time što su hrskavi izvana i mekani iznutra.
Sastojci:
- 600 g krumpira
- 50 g brašna
- 2 velika jaja
- manji luk
- sol, papar
- ulje za prženje
- kiselo vrhnje za posluživanje
Priprema:
Krumpir operite, ogulite i naribajte. Luk očistite te također naribajte. Naribane sastojke stavite u čistu kuhinjsku krpu i dobro ocijedite višak tekućine. Ocijeđene sastojke dodajte u posudu te pomiješajte s ostalim sastojcima. U većoj tavi zagrijte ulje za prženje te pecite popečke tako da žlicom dodajete smjesu te je oblikujete u mini palačinku. Pecite na umjerenoj vatri s obje strane kako bi popečci bili hrskavi izvana i mekani iznutra. Pečene ocijedite od viška ulja te poslužite s kiselim vrhnjem i začinima po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice