Jaje. Jedna riječ a toliko dobrih recepata, jela, toliko okusa i kombinacija. Jaje je važna namirnica jer je odličan izvor bjelančevina, izvor vitamina, minerala te mikronutrijenata. Volimo ga pripremljeno na razno razne načine i zanimljivo je kako svatko ima i svoj način kako savršeno skuhati, umutiti i ispeči. A kako bi i naizgled jednostavan doručak z akoji ste odlučili poslužiti kajganu ne bi bio već viđen predlažemo da kajganu poslužite u najprirodnijem izdanju - u ljusci jajeta. 

Kajgana u ljusci

Sastojci:
6 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
4 žlice mlijeka
nasjeckano začinsko bilje
sol i papar
1 žlica maslaca

Priprema: Dobro operite jaja pa nožem odrežite samo vrh da ljuske ostanu cijele. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa mu primiješajte žumanjak, vrhnje, mlijeko, sol i papar. Ispecite na maslacu. Kajganu raspodijelite u ljuske i ukrasite vlascem ili nekim svježim biljem. Za ukras oko jaja stavite proljetno cvijeće te poslužite uz dvopek ili neko fino pecivo.