Sam naziv ovog umaka zvuči egzotično ali kad otkrijete da se priprema od češnjaka, peršina, čili papričice te vinskog octa i maslinovog ulja, shvatite ćete da i priprema nije teška. Jer ovaj umak koji inaće dolazi iz Južne Amerike, svakom će komadu mesa, ribe ali i salatama pružiti odličan okus. Priprema je jedostavna, dovoljno je sve sastojke nasjeckati nožem, pomiješati, začiniti te pospremiti u hladnjak.
Chimichurri umak
Sastojci:
¼ šalice sitno nasjeckanog peršina
3 žlice crvenog vinskog octa
4 češnja češnjaka, sitno najseckana
2 žlice origana
2 čajne žličice mrvljenog crvenog papra
½ šalice maslinovog ulja
Priprema:
Usitnite peršin, češnjak, papar. Pomiješajte ih dodavajući origano, sol i papar, ocat i maslinovo ulje. Po želji možete dodati i malo limunovog soka. Prije posluživanja preporuka je da umak odstoji minimalno 20 minuta, a još je ukusniji ukoliko ga pripremite dan ranije te ostavite u hladnjaku. Prije posluživanja izvadite umak kako bi postigao sobnu temperaturu te začinite meso, ribu ali povrće, bez obzira poslužujete li svježe, kuhano ili pečeno.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice