Ako biste nešto trebali imati u zamrzivaču, onda je to definitivno razvaljano lisnato tijesto. Izvrsna je baza za pripremu slastica i snackova, pristupačno je i uštedjet će vam mnogo vremena. Primjerice, možete ga iskoristiti u pripremi hrskavih zalogaja sa špinatom i ricottom.

Rezervirajte 20 minuta nadijevanje i rolanje i još otprilike 25 za pečenje. Rolice možete rezati i poslužiti ubrzo nakon vađenja iz pećnice, čim se malo ohlade. Dobar tek!

Rolice sa špinatom i ricottom

Sastojci za rolice:

  • 500 g ricotte
  • 80 g naribanog parmezana
  • 100 g mladog špinata
  • 1 jaje (M)
  • 3 komada razvaljanog lisnato tijesta (cca 750 g)
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Dodatni sastojci:

Priprema:

  1. Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
  2. Špinat dobro operite pa ga narežite na manje komade.
  3. Pomiješajte ricottu sa špinatom, parmezanom, soli i paprom.
  4. U manjoj posudi umutite jedno jaje.
  5. Svaki komad razvaljanog lisnatog tijesta prerežite na pola po dužini. Na svaki stavite dio smjese, rubove premažite jajem pa čvrsto zamotajte. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sav nadjev.
  6. Premjestite rolice na papir za pečenje. Premažite svaku umućenim jajem i pospite sezamom.
  7. Pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, dok lisnato ne poprimi zlatnu boju.
  8. Pustite da se rolice ohlade pa svaku narežite na tri ili četiri dijela.