Prve trešnje stigle su na tržnice, a iako je ovo sočno slatko voće najukusnije svježe sa stabla, ako kod kuće imate domaće ili ste nabavili veće količine, možete ih dodati u jednostavan biskvitni kolač.

Recept koji smo pronašli na YouTube kanalu Cookist Wow je za sočan biskvitni kolač iz tave za koji uopće ne trebate paliti pećnicu. Trešnje skuhajte sa šećerom i limunovim sokom, izmiksajte sastojke za biskvit i ulijte smjesu u tavu. Kolač se peče malo više od pola sata.

Sastojci:

  • 250 g trešanja
  • 40 g smeđeg šećera
  • 1 limun
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 180 g brašna
  • 8 g praška za pecivo

Priprema:

Trešnje oguliti, staviti u tepsiju i posuti šećerom i limunovim sokom. Lagano ih pržite na umjerenoj vatri dok se ne karameliziraju, ali pazite da šećer ne zagori. Cijela jaja izmiksati sa šećerom, pa ih tući dok ne postanu pjenasti. Dodati ulje, mlijeko, naribanu koricu limuna, pa sve kratko izmiksati. Brašno prosijati zajedno sa praškom za pecivo i sve sjediniti da se dobije glatko tijesto koje treba biti malo rjeđe. Izliti u tepsiju, posuti trešnjama, poklopiti i peći na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Kolač okrenite i pecite još 5 minuta. Prije posluživanja po želji ukrasite šećerom u prahu.