Prženje je jedan od najpopularnijih načina pripreme hrane, no prskanje ulja svima smeta. Ako ste i vi ljubitelj pržene hrane, ali vam smetaju mrlje od ulja na štednjaku, onda imamo odlično rješenje za vas. Sigurno kod kuće imate papir za pečenje.
Papir za pečenje je dobar vodič topline, pa ne smeta ravnomjernom pečenju ili prženju hrane. Stoga, prije nego počnete nešto pržiti, dno posude ili lonca obavezno prekrijte papirom za pečenje i tek onda ulijte malo ulja. Nakon toga bacite iskorišteni papir za pečenje.
Osim što ulje neče prskati, puno ćete lakše oprati tavu ili tepsiju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice