Kako smo već u drugoj polovici ljeta i sve nam je bliže rujan, mjesec kad se kuha ajvar i pripremaju druge zimnice, donosimo vam recept za ukusan domaći ajvar za koji ne morate kuhati ni peći paprike. Dovoljan vam je samo blender.
Sastojci:
- 1 kg rajčice
- 2 kg paprike
- 2 glavice češnjaka
- 3 ljute papričice
- sol i šećer
Priprema:
Rajčicu zarežite na dnu pa je kratko blanširajte i potom skinite koru. Zatim dobro izblendajte. Na isti način nasjeckajte paprike i ljute papričice, pa ih kratko blanširajte u vreloj vodi i također skinite koru i sjemenke, pa izblendajte. Ako imate stroj za mljevenje mesa, sameljite papriku i rajčicu, kao i oguljene režnjeve češnjaka. Ako nemate, sve sjedinite u blenderu, dobro izmiksajte pa dodajte sol i šećer. Ponovno promiješajte i ulijte ajvar u sterilizirane staklenke. Ako želite, dodajte začine po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice