Kad se pripremaju jela s ribom i morskim plodovima, češnjak je gotovo obavezan. Njegova fina aroma daje onaj pravi okus jelu, a već miriši kad se stavi pirjati na maslinovo ulje. Ali nije ga baš jednostavno čistiti, a miris koji se uvuče u prste gotovo je nemoguće ukloniti, ne pomažu ni jaki deterdženti, sapuni, limun ili druga sredstva.

Ako niste znali, postoji jednostavan način da očistite režnjeve češnjaka, a da ih praktički ne dodirnete. Sve što vam treba je mikrovalna pećnica. Ovaj trik je posebno koristan ako pripremate jelo koje zahtijeva puno češnjaka. Ne samo da ćete spriječiti neugodne mirise na prstima, već ćete i uštedjeti puno vremena.

Sve što trebate napraviti je da sav češnjak, odnosno režnjeve koje ste "otkinuli" s glavice, stavite u mikrovalnu na 20 sekundi. Kada program završi, češnjak ćete bez problema "iscijediti" iz ljuske, a da ga ne morate guliti i čistiti. Neki tvrde da čak ne morate ni očistiti glavicu već cijelu staviti u mikrovalnu, ljuska će sama otpasti.