Daske za rezanje često se koriste i lako prljaju, a kriju nečistoće koje nisu vidljive na pogled i važno ih je redovito temeljito čistiti. 

Postoje jednostavni trikovi koji vam mogu olakšati čišćenje.

Jedan od njih je čišćenje običnom pastom za zube. Sve što trebate učiniti je pomiješati malo octa i paste za zube, ravnomjerno nanijeti smjesu na dasku i ostaviti sat vremena, zatim isprati i ostaviti da se osuši.

Naime, pasta je blago abrazivna, a često sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja mrlje na zubima, a čini "čuda" u uklanjanju prljavštine.

Drugi djelotvoran način je čišćenje octom koji je zbog visoke kiselosti idealan za uklanjanje bakterija i dezinfekciju.

Dasku možete jednostavno očistiti i sokom od limuna i sodom bikarbonom. Jednostavno pospite sodu bikarbonu po dasci, a zatim je izribajte polovicom limuna. Očišćenu dasku ostavite nekoliko minuta, zatim isperite toplom vodom. Ova kombinacija također odlično uklanja neugodne mirise od sjeckanja luka ili ribe s daske.

Iste trikove možete primijeniti i za čišćenje drugog drvenog pribora kao što su kuhače.