Ako ste isprobali neki od naših 6 načina za čišćenje pećnice, a zaboravili očistiti staklo, evo trika s neočekivanom namirnicom koju vjerojatno već imate kod kuće. 

Trik dolazi iz jedne Facebook grupe za pomoć pri čišćenju, a autorica tvrdi da je uz pomoć hladnog čaja očistila stakla na mikrovalnoj pećnici.

"Upotrijebila sam vrećicu britanskog crnog čaja koju sam umočila u kipuću vodu. Kad se čaj ohladio, umočila sam papirnatu vrećicu u čaj i njome obrisala vrata mikrovalne pećnice. Nisam polirala površinu. Prije nego što se osušila, vidjeli su se tragovi brisanja, ali kada se sve osušilo, nije bilo nikakvih mrlja i tragova, sve je bilo blistavo čisto!"

Oni koji su pročitali njezine savjete na Facebooku isprobali su trik i kažu da djeluje i staklo u tuš kabini te prozore.

"Hladan čaj je nevjerojatan, djeluje poput magije. Ubuduće ću ga staviti u bocu s raspršivačem i prskati posvuda gdje čistim", rekla je jedna korisnica Facebooka.

Crni čaj sadrži taninsku kiselinu i uklanja masnoću i prljavštinu, a ako ga i inače kupujete, ovim trikom ćete uštedjeti na sredstvima za čišćenje staklenih površina.